İHSANİDER'den Muhteşem Gece

Kategori  Kategori : Faaliyetlerimiz
Tarih  Tarih : 08 Mart 2010 18:11

İHSANİDER den İSLAMDA KARDEŞİLK Konferansı

İmam Hatip Lisesi Mezunları Kültür Dayanışma ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği (İHSANİDER) Yönetim Kurulu tarafından tertip edilen, 06.Mart 2010 Tarihinde, Seyhan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen, İSLAMDA KARDEŞLİK konulu konferansa çok sayıda davetlinin yanında,

Adana Milletvekilleri, Ali KÜÇÜKAYDIN ve Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet ZENBİLCİ ve Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim ÖZTÜRK, AKP İl Genel Meclisi Üyesi Veysel GÜNGÖR,  Eski Milletvekillerinden Ziyaeddin YAĞCI, İl Çevre ve Orman Müdürü Nebi Erol METİN, İl Kültür Müdür Yardımcısı Şahap KARAMAN, Saadet Partisi Adana İl Başkanı Sıtkı CENGİL, AKP Sarıçam İlce Başkanı Ali ÇALDIR, AKP Çankaya İlce Başkanı Av.Alaattin VAROL, Ç.Ü İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Muhammet YILMAZ, Ç.Ü İlahiyat Fakültesi Felsefe Din Bilimleri Bölüm Bşk. Prof.Dr.Zeki Salih ZENGİN, Ç.Ü İlahiyat Fakültesi İslam Tarih ve Sanatları Bölüm Bşk. Doç.Dr.Fatih Yahya AYAZ, Ç.Ü İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Bşk. Doç.Dr.Kadir ALBAYRAK, İl Müftü Yrd. Cafer EROL, Seyhan İlce Müftüsü Yusuf ESEROĞLU, Doğu Akdeniz Orman Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim YILMAZ, Eğitim Bir-Sen Şube Bşk. Ali USLU, Akdeniz Yörük Türkmen Federasyon Genel Sekreteri Sayın Hacı Ali TÜRKMEN katıldılar,

Adana AKP Milletvekili ve adalet komisyonu Üyesi Fatoş Gürkan, MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan mesaj gönderdiği konferansta,

Ezgileri ile Fatih Tekin ve Şiir dinletisi ile Mustafa caymaz dinleyenlere duygulu anlar yaşattılar,

6. Numara ile Adana İmam Hatip Lisesi ilk Mezunlarından olan Hüseyin Dündar’ın Okul yılları ve yaşadıklarını anlatan kısa konuşması dinleyenleri 1960 lı yıllara götürdü, dönem arkadaşlarının da bulunduğu salonda özlem dolu dakikalar yaşanmasına vesile oldu.

İHSANİDER Başkanı Ali Caymaz’ın birlik ve kardeşlik mesajı içeren konuşmasından sonra Kürsüye gelen ve İSLAMDA KARDEŞLİK konulu konferansın asıl konuğu Prof. Dr. Cahit Baltacı Gerçek Kardeşliğin Peygamber (sav) hayatını anlamak ve hayatımızda diriltmekle mümkün olabileceğini belirttiği konuşmasında, Peygamber (sav) öncesi ve sonrası sosyal hayattan örnekler verdi.

Hamza Kurt’un baştan sona başarılı bir şekilde sunuculuğunu yaptığı program, konferansa maddi ve manevi katkı sunanlara onurluk verilmesi ile son buldu.