ŞEHİT MEHMET ÇALIŞKAN ANILDI

1991 yılında Şırnak'ta şehit edilen Adana İmam Hatip Lisesi Mezunu Şehit Asteğmen Mehmet ÇALIŞKAN, Karaisalı Kuyucu Köyünde ki kabri başında dualarla anıldı.

Kategori  Kategori : Faaliyetlerimiz
Tarih  Tarih : 18 Mayıs 2011 23:54

1991 yılında Şırnak’ ta şehit edilen Adana İmam Hatip Lisesi Mezunu Şehit Asteğmen Mehmet ÇALIŞKAN, Karaisalı Kuyucu Köyünde ki kabri başında dualarla anıldı.

İmam Hatip Lisesi Mezunları Kültür Dayanışma ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği (İHSANİDER) yönetim kurulu üyeleri ile Adana İmam Hatip Lisesi okul arkadaşlarının katıldığı anlamlı ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Şehidimizin adının verilmiş olduğu Karaisalı merkez Şehit Mehmet Çalışkan İlköğretim okulunu da ziyaret eden heyet, bir grup öğrenci tarafından karşılandı.

Okul müdürü Mustafa Gürsel ŞİMŞEK; “Bizler Şehit Mehmet Çalışkan’ı okulumuzun isim sahibi bir Şehidimiz olarak öğrencilere anlatmaya çalışıyoruz. Ancak sizler onun arkadaşları olarak daha iyi tanıyor ve öğrencilerimize daha farklı yönlerini tanıtacağınızı düşünüyorum’’ dedi sözlerinin devamında, ‘’… Öğrencilerimize anlatmaya çalıştığımız, arkadaşlık, kardeşlik, dayanışma, vefa gibi terimlerin tanımı sizlerin yaptığı bu anlamlı ziyaretle zihinlerdeki yerine tam oturmuş oldu. İHSANİDER yönetim kurulu ve okul arkadaşları olarak yapmış olduğunuz bu ziyaretten dolayı çok memnun kaldığımızı belirtmek isterim.”dedi.

İHSANİDER başkanı Ahmet DEVELİ,  karşılama nezaketinde bulunan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ”Şehit Mehmet Çalışkan ağabeyi okul yıllarında gerçek ağabey olarak tanıdım. Böyle kıymetli bir ağabeyimizin bu güzel okulda isminin yaşatılıyor olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Şehitler Ölmez, bu imanla yetişmiş bireyler olarak şu anada Mehmet ÇALIŞKAN kardeşimizin bizimle olduğunu biliyorum. Güzel öğrencilerimizin Şehit Mehmet Çalışkan ağabeylerini daha iyi tanıyarak ona yakışır şekilde başarı dolu bir hayat sürmenizi diliyorum. Ayrıca bize gösterdiğiniz misafirperverlik için ayrıca teşekkür ediyorum, ” dedi.

Şehit Mehmet ÇALIŞKAN ile hem sınıf hem de Basketbol takım arkadaşı olan Mustafa GÜRDAL  “Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir kardeşimdi. O, sağlam karakterli inançlı bir kişilik, mücadeleyi bırakmayan üniversite mezunu bir öğrenci, azmiyle hepimize örnek olan bir arkadaştı. İnatçı yapısıyla, yarışı bıraktığımız dönemlerde bizleri başarı için motive etmiştir. Okulumuzun Basketbol takımında beraber oynadığımız iyi bir sporcuydu.

O ‘’ÇALIŞKAN’’ dı, bu yönleriyle, onu örnek alarak  ‘’ÇALIŞKAN ve başarılı olmalısınız.”dedi.

Öğrencilere Basketbol, Voleybol ve Futbol toplarının hediye edildiği ziyaret sonunda Şehidin sınıf arkadaşlarından Mustafa GÜRDAL ve Hüseyin BAYRAK’a Şehit Mehmet Çalışkan İlköğretim okulu öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi.

Bu habere toplam 1 yorum yazılmıştır.

Barış [ 19 Mayıs 2011 00:11 ]

Güzel şehidimize Allah rahmet etsin.

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.