İHSANİDER 5. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

Kategori  Kategori : Faaliyetlerimiz
Tarih  Tarih : 09 Aralık 2017 23:59

Tek liste ile yapılan seçimde Akkuş yeniden güven tazeledi.

Salat ve selam ve tekbirle açış konuşmasına başlayan İhsanider YK Başkanı Durmuş Bilal Akkuş STK ların önemine vurgu yaptı. Divanı ve Genel Kurulu selamlayarak devam ettiği konuşmasında gündeme dair mesajlar da verdi. Konuşmasının devamında; Genel kurulda alınacak olan karalarin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Ihsanider kuruluşundan bu yana üyeleri ile ve diger stk larla birlik ve kardeşlik ilkesinden taviz vermeden. Bu ilke ve anlayış çerçevesinde kardeşlik hukukuna bağlı kalınarak faaliyetlerini sürdürmüştür.

Az sayıda da olsa yıl içinde yaptığımız faaliyetlerde geçmişten günümüze ışık tutacak tarihi hadiseler senei devriyesinde ve tarihe iz bırakmış kimlikler doğum veya vefat  yıl dönümünde yeniden hatırlanarak, geçmişle empati kurulmuş bu vesile ile Toplumun sinir uclarinin hassasiyetinin sürekli uyanık olmasi için gayret gösterilmiştir.

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun bilincindeyiz. bin yıldır yaşadığımız bu Coğrafyada atalarımız; zulmü kürüyerek, adaletle hükmederek bu topraklara kök salmistir. Şehit kanları ile sulanarak bize emanet edilen bu vatan; kirli emellerinden vaz gecmeyen yahudi-ingiliz medeniyeti-hacli ittifaki geçmişte topyekûn saldırdığı bu topraklara şimdi de maşalari  vasıtası ile saldırısını devam ettirmektedir. Onun için bu topraklarda kazanimlarimizla yaşamak istiyorsak; Devletimiz ve milletimizle bir vatan ve bayrak sevgisi dolu gönüllerle teşkilatlı, dinamik, uyanık ve toplumsal sinir uçlarının hassasiyetini korumak zorundayız. Aksi takdirde yerli işbirlikcileri ile 15 temmuzda denemesini yaptıkları iç savaş ve işgal girişimi gibi  kirli bir operasyonla bir gecede tüm kazanımlar elimizden alınabilir. Esir edilebilir. Hatta canımızı dahi kurtaramaya biliriz. (Suriye, ırak, Arakan, filistin de yaşanan acılar bize uzak degildir). Onun için teşkilatli. Dinamik Uyanık. Ve sinir uçlarının surekli hassas olmasi için İhsanider olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Kıymetli kardeşlerim. Vakitsiz ezan okuyan ve sela veren kardeşlerim. 15 temmuz musibetinin atlatilmasinda sivil toplum kuruluşlarının mensuplarını uyandirmasi ve Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlarda kitlesel karşı duruşa donuşmesinde stk larin katkısı elbette büyüktür.

Şuna emin olun ki bu kıymetsiz gibi gördüğümüz sivil toplum kuruluşları vasıtası ile birbirimizle iletişim kanallarını açık bırakarak sevincte de kederde de bir dost eline kapı aralamiş oluyoruz. Hatta Allahın yardım ve inayeti ile büyük bir musubet dost ellerinin elele vermesi ile önlenmiş oluyor. Faaliyetler vasitasi ile kaynasma, yılda veya iki yılda olsa Genel Kurullar vasıtası ile yeni tanışma ve arkadaşlıklara vesile oluyoruz. STK ların hiçbir faydasının olmadığını düşünenlerde vardır,  olabilir. Ama şunu unutmayalım ki zor zamanda size uzanan bir dost eli emin olun çok kıymetlidir.

Genel Kurulumuza katılan bizi onurlandiran kardeşler ve dava arkadaşlarım  hepinize tesekkur ediyor. tekrar herkesi muhabbete selamlıyorum.