İmam-Hatip Lisesi Mezunları Kültür Dayanışma

İmam-Hatip Lisesi Mezunları Kültür Dayanışma ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneğinden Muhteşem Tanışma

Kategori  Kategori : Faaliyetlerimiz
Tarih  Tarih : 28 Aralık 2009 00:07

İmam-Hatip Lisesi Mezunları Kültür Dayanışma ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği (İHSANDER)  27 Aralık 2009 günü sabah saat 09.00 da törem cafe"de mezunlarımıza kahvaltı vererek muhteşem bir buluşma düzenlemiştir. 100 civarında mezunlarını biraraya getirerek derneğin tanıtımını ve tanışmasını gerçekleştirmiştir. Kahvaltıya İHSANDER Yön.Kur.Bşk Sayın Dr.Ali CAYMAZ, Yön.Kur.Bşk. Yrd. Sayın Av.Fatih ÜNSAL, ve diğer Yön.Kur. Üyeleri Sayın Av.Taner BOZ, Sayın Ali Osman DAĞINIK, Sayın Baysal MELEKOĞLU, Sayın Ali BİLGİÇ, Sayın Diş Hekimi Melikşah ERGÜVEN, Manas İlköğretim Okul Müdürü Sayın Halil İbrahim DEMİRTAŞ, Sayın Veteriner Hekim Fuat GÜNEŞ, Sayın Mehmet POLUN, Sayın İsmail AKTAŞ, Sayın Yavuz Aslan METİN, Gazeteci Sayın Mehmet ÖZLER,Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Veyis ŞAHİN, Sayın Hamza KURT, Sayın Şeyhmus AYLIK, Tv Programcısı Sayın Mustafa ÇEKİLARIZ, Sayın Ali İhsan HASIRCI ve Sayın Av.Mahmut DOĞAN ile diğer dernek üyelerimiz katılmışlardır. Buna ilaveten desteklerini ve en kıymetli zamanlarını bizlerden esirgemeyen ve katılımlarıyla bizleri şereflendiren Sayın İslam Hukuk Prof. Nasi ASLAN, Merkez İmam-Hatip Lisesi Müdürü Sayın Muhammet KARADURAN, İl Dernekler Müdürlüğünden Sayın Hüseyin GÜN, Kültür Md.Yrd. Sayın Şahap KARAMAN, İl Müftü Yrd. Saliha BİLGİÇ Hanımefendi, Azime YAŞAR Hanımefendi, Kültür Şb.Md. Sayın Mehmet KURTGÖZ, İl Milli Eğitim Md. Vekili Sayın Rüstem ÖZCAN, İl Milli Eğitim Şb.Md. Sayın Üzeyir ÖZDOĞAN, Milli Eğt.Şb.Md. Sayın Abdulhadi ŞENKAYA, Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Sayın Ali USLU, Sarçam İlçe Milli Eğt.Şb.Md. Sayın İrfan AYANOĞLU, Diyanet-Sen Başkanı Sayın Mustafa ÜNALDI, Yüreğir İlçe Vaizi Sayın Ahmet ARIKAN, İlköğretim Müffettişi Sayın A.Metin TAŞKIN, İl Milli Eğt.Md.Yrd. Sayın A.Zühtü OVALI, İ.H.H Adana temsilcisi ADYAR Başkanı Sayın Veysel TEPELİ katılmışlardır. Kahvaltının ardından Açılış Kur"an ını Sayın Baysal Melekoğlu Hocamız  okumuştur. Ardından Başkan Dr.Ali CAYMAZ bir açılış konuşması yaparak şöyle dedi:

"Saygıdeğer misafirler, kıymetli dernek üyelerimiz ve toplantımıza iştirak etmiş basın mensubu arkadaşlar, hepiniz hoş geldiniz!
Derneğimizin açılışında bizi yalnız bırakmadığınız,bizi onurlandırdığınız için hepinizden Allah razı olsun.
Derneğimiz İmam-Hatip Lisesi Mezunları Kültür Dayanışma ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği, 13/07/2009 tarihinde kurulmuş olup, Turhan Cemal Beriker Bulvarı Seyhan Oteli Karşısı Ziya Algan İş Merkezi Kat:3 No:27 adresinde faaliyet göstermektedir. Derneğimizin Kısaca adı İHSANİDER"dir.
    İhsan kelimesi iyilk,güzellik,uygun ve güzel olanı en güzel şeklide yapmak demektir. Bizler dernek olarak İmam-Hatip Lisesi Mezunlarını iyiliğe, güzelliğe ve kusursuz bir kardeşlik anlayışı içerisinde  yaşatmak gayreti içerisindeyiz.
     İmam Hatip Mezunu olmak bir ayrıcalıktır. İmam Hatip liseleri, vatanımıza, dinimize bağlı, kültürüyle, şahsiyetiyle, başı dik, başarılı, kendine güvenen ve güven veren, arkamızdan Fatiha okuyacak, Asım"ın neslinin yetiştiği okullardır. Bu okuklarda çok kaliteli nesiller yetişti. İnşallah daha kaliteli nesiller de yetişecek.Bizim bıraktığımız yerden onlar devam edecekler. Onlara sahip çıkmak, destek olmak zorundayız.
     İmam Hatip Öğrencilerinin daha kaliteli eğitim alması ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak, mezunların bir araya gelerek, kaynaşmasına vesile olmak, birbirlerine destek vererek iş imkanı sağlamak amacıyla derneğimizi kurduk.
     Hepimizin bildiği gibi, bu fani dünyada amel defterimizin kapanmaması, arkamızdan dua gönderecek hayırlı nesillerin yetişmesi ile olur. İşte bu amaçları gerçekleştirmek için hepinizin desteğinize ihtiyacımız var. Ben bütün gönül dostlarımın, derneğimize sahip çıkarak, ellerinden gelen tüm gayretleri göstereceğine yürekten inanıyorum.
     Allah (C.C) bu hayırlı faaliyette hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Teşekkür ederim." diyerek sözlerine son verdi.
     Başkan Yrd. Sayın Av.Fatih ÜNSAL"da misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür etti. Daha sonrada Sayın Prf.Nasi ASLAN ve Sayın Muhammet KARADURAN hocalarımızda buluşmaya vesile olan ve buluşmaya katkıda bulunan derneğimize teşekkürlerini bildirdiler. En son olarakda Muharrem ayı olması dolayısıyla, Aşure günü kutlaması yapılarak, misafirlerimize aşure ikramı yapılmıştır.