• slayt
Duyurular

Değerli Adana İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları, Derneğimize Web Sayfası üzerinden üyelik işlemleri büyük bir hızla devam etmektedir.

Derneğimizin Daha İyi Bir Konuma Gelebilmesi,
Öğnecilerimize Ve Sizlere Daha İyi Bir Hizmet Verebilmemiz İçin
Bütün Mezun Ve Mensuplarımızın Katılımlarını Ve
Hepimize Ait Olan Derneğimizde Söz Sahibi OLMALARINIZI BEKLİYORUZ.

İHSANİDER YÖNETİM KURULU

Namaz Vakitleri
Adana Hava Durumu
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0

Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
Sponsorlarımız
Dün ecel, bugün amel, yarın emel'dir

Dün ecel, bugün amel, yarın emel’dir

Ölüm düşüncesi dönüştürür insanı, günbegün. Daha iyiye, güzele, merhametliye. Ve zaman tasavvuru tazeler bilincimizi, dün-bugün-yarın dengesinde. Ölüm düşüncesinden arta kalan nedir bu güne?

Geçen zamanı hatıra getirdikçe pişmanlık burcuna yeni yeni kerpiçler döşemek kaçınılmazlaşıyor. Pişmanlık ki, bir ten oyunu, ruhu aldatan. Pişmanlık, geçen zamanın kamburundan sızan bir inilti. Bu güne ulaştırdığı sadece bir nasihat; hüzne bulanmış ve içine kapanık.

Mevsimler tuttu elimizden, yoruldukça. Yıllara adım uyduramadık. Nefes yetiremedik hançeresindeki albenilere. Ayları çağırdık imdada. Mevsimler de yıllanmıştı çünkü. Nasıl katlarınız dedik aklaşan, sararan, kızaran ve savrulan döngüye. Haşinliğe yoktu tahammülümüz. Derken yorgun düşürdü irademizi, hiddet ışıltıları ayların.

Ömür törpüsüymüş meğer gözyaşı dökmelerimiz, “yıllarım” deyip de…

Bir acı oyunu oynamış da hasret, figüranlık yapmışız, farkında olamadan. Mevsimlerden öyle saltanatlar kurmuşuz ki doğanın ipekten sinesinde, yer yarılmış yere batmışız.

Nedir senin yaşamak dediğin?

Yaşamanın mânasını mı soruyorsun?

Sen seversen en güzel gülen ben olurum. Yeryüzünü güzelleştiren sevgidir…
Sabahattin Ali’de diyor ya;

Düşün;

Birbirini sevmek, birbirine yakın olmak hisleride olmasa yaşamanın manası kalır mı?

Ömür beklemekle geçiyor..!
Güzel günlerin gelmesini, umutların gerçekleşmesini, sevgileri, kavuşmaları, dertlerin sıkıntıların bitmesini beklemekle.

Zaten ömür dediğin ne ki?
Beklemek ve umut etmek değil mi?
Yana yıkıla beklemek, umut ederek yaşamak.

Bazan içimizdeki yaşama sevincini ulaşmak gerekir. Bu sevinç sevgi üretmeli, öyle güzel ve candan olmalı ki bazan birinin umudu, bazan birinin huzuru, bazan da birilerinin mutluluğu olmalıyız. Bunlar olmadan hayat dediğin şeyi yaşamak nedir ki? Kendine zulüm başkasına hüzün olur.
Dünden kalan bir avuç mutluluk birazda hiç ölmeyen çocukluk.

Sahip olduklarınla yetinebilmek, elindekilerin kıymetini bilmek.
Geleceğe dair bolca umut. Senin olanı sev, olmayanı unut. Dün, bugün, yarın, dünya üç günlük yolculuk. Hasan-ı Basri hazretlerine sormuşlar; Dün, bugün, yarın nedir?

Cevap vermiş: “Dün ecel, bugün amel, yarın emeldir.”

Kalıcı olmayan şeye gönül bağlamam. Yarın bir sırdır,
onun için endişelenmem. Dün bir hatıradır, hasretini çekmem. Bugün ise bir hediyedir kıymetini bilirim Şadi Şirazi misali…

Selam ve dua ile…

Arif TOPAL
Okunma Sayısı: 1277

18.216.186.164

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Nurgul Bakir Unaldi
Ingiltereden kucak dolusu selamlar 1994 Adana imam hatip lisesini bitirdim. Adim Nurgul. Daha sonra Marmara ilahiyat vede Lancaster universitelerini bitirip bir sure öğretmenin olarak calistim. Halen ingilteredeyim.. Derneginizi ve calismalarinizi bugun ogrenmek nasip oldu. Calismalarinizda basarilar dilerim. Selamlar

Hayrullah KARADEMİR
Öğretmenlik Hayatımda, ilk görev yerim. O kadar çok sevdiğim ve 32 sene Çalıştığım ve sağlık nedenlerimle ilgili olarak 2018 Eylül ayında kendi isteğimle emekli olduğum GÜZEL MESLEĞİMİ çok ama çok sevdiren ,bu kadar Güzel ÖĞRENCİLER,ÖĞRETMENLER İDARECİLER PERSONEL VE VELİLERİMİZ Olabileceği doğruyu söylemek gerekirse aklımdan geçmiyordu.Ama gel gör ki hayalimden bile geçirmediğim bu güzellikleri Özellikle ADANA İMAM HATİP LİSESİNDE Hakkal yakin gördüm yaşadım. Başta TÜM DERSLERİNE GİRDİĞİM GİRMEDİĞM ÖĞRENCİLERİMİZE olmak Üzere Kıymetli Meslekdaşlarıma , İdarecilerime personel ve Velilerimze Sevgiler saygılar sunarım.Bu Fani Alemden Dar-ı Bakiye İrtihal edenlere Yüce Rabbimden Rahmet dliyorum Mekanları CENNET olsun . Böyle Bir DEĞERLİ HİZMETİ BİZLERE SAĞLAYAN İHSANİDER İHL mezunları Derneği Yönetimini Başkanından üyelerine kadar ayrı ayrı Tebrik ediyorum ALLAHIM RAZI OLSUN hepinizden ...Büyük bir hizmet bilesniz....Hayrullah KARADEMİR emekli Meslek dersleri öğretmeni..

Mehmet gören
Allah'ın slm özerimize ols 12 G sınıf Mehmet gören Ardıç hocam beni ağlattı . Site güzel olm.devamini dileğiyle tşk.

Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız